МАГАЗИН ЗА ДУНАПРЕН

RSS ПРЕПОРЪЧАНИ ПРОДУКТИ
 • Калъфи за матраци юли 5, 2021
  Калъфи за дунапрен и матраци Калъфите са, за да защитите дунапрена от износване, изцапване, както и да можете да го използвате удобно за различни цели.… Материалът Калъфи за матраци е публикуван за пръв път на .
  dunapren.site
 • ГОФРИРАН ДУНАПРЕН N 3030 размери за легла април 17, 2021
  2 листа ГОФРИРАН ДУНАПРЕН с височина 3 и 4 см., с ПОРЪЧКА  до 15 дни! Материалът ГОФРИРАН ДУНАПРЕН N 3030 размери за легла е публикуван за пръв път на .
  dunapren.site
 • ГОФРИРАН ДУНАПРЕН N 3040 размери за легла април 17, 2021
  2 листа ГОФРИРАН ДУНАПРЕН с височина 3 и 4 см., с ПОРЪЧКА  до 15 дни! Материалът ГОФРИРАН ДУНАПРЕН N 3040 размери за легла е публикуван за пръв път на .
  dunapren.site
 • ДУНАПРЕН – HR 3535 размери за легла април 17, 2021
  С ПОРЪЧКА  ДО 15 ДНИ! Материалът ДУНАПРЕН – HR 3535 размери за легла е публикуван за пръв път на .
  dunapren.site
 • ДУНАПРЕН HR 3225 размери за легла април 16, 2021
  С ПОРЪЧКА  ДО 15 ДНИ! Материалът ДУНАПРЕН HR 3225 размери за легла е публикуван за пръв път на .
  dunapren.site
 • Дунапрен N 3040 кафяв април 15, 2021
  Предлага се само в стандартен размер 130 / 200 см. с височини от  1 до 30 см. С поръчка до 15 дни! Материалът Дунапрен N 3040 кафяв е публикуван за пръв път на .
  dunapren.site

Какво е пенополиуретанова пяна?

източник : https://dunapren.site

Използването на дунапрена – пенополиуретана е с непрекъснато нарастваща употреба, което разбира се увеличава и производствения капацитет не само в България, но и в света. Всичко това води до развитие на технологичните решения за екологичното му производство. В началото дунапренът се е произвеждал неекологично изцяло от петролни продукти с участието на фреони, без ефективни решения за рециклирането на крайните продукти. Днес науката влага изключителни усилия в надеждата този вид суровина, от която
се ползва почти всяко производство в мебелната промишленост, строителството (топло и шумоизолация) и др. Дунапренът, който се произвежда в България е напълно екологичен. При него не се използват фреони и петролни продукти, той подлежи на всички видове рециклиране и е безвреден за човешкото здраве. В България има предприятия, които изцяло са специализирани в обработката и повторната употреба на пенополиуретан.
Дунапренът се получава при смесването на два основни компонента – полиол с изоцианат. Структурата на пенополиуретана се получава като реакция между двата компонента. В процеса участват редица катализатори, уплътнители и различен вид добавки, които определят специфични търсени качества в зависимост от неговото приложение. Специфични качества са плътност, твърдост еластичност и др.